IT TheRestaurant 2 - шаблон joomla Форекс

 Ponudniki Poročnih Storitev 

prevozi porocni video porocno potovanje porocni kraji porocni licenje porocni prstani in nakit porocna fotografija porocna obleka in dodatki porocna torta porocna vabila porocna darila lepotni koticek organizacija poroke pogostitev in catering glasba in ples cvetje in dekoracija


BARBARA IN TADEJ

Napisal

Štanjel, 10. oktober 2015

Pozdravljeni, sva Barbara in Tadej. Spoznala sva se na zabavi v Velikih Žabljah leta 2009. Od tistega dne dalje, sva si pisala sms-je, šla nekajkrat skupaj na zabavo, na sejem in v kino. Tadej se je odločil, da me vpraša, če bi bila njegova punca in tako se je uradno najina skupna pot začela 10.12.2009.

POROČNE PRIPRAVE

Poroka je bila vedno najina želja, bilo je samo vprašanje časa, kdaj. Po končani srednji šoli in fakulteti sva poiskala službo in takrat je nastopil čas za naslednji korak. Priprave na poroko so se začele oktobra 2014. Odločila sva se za jesen, ker ponuja čudovito barvo paleto in ni prevroče. V skladu z letnim časom sva se odločila za oranžno-krem barvno tematiko ter vintage stil, saj obožujeva vse kar je starinsko in v kombinaciji s čipko.

Ker sva poroko v celoti plačala sama, sva določila proračun in začela od takrat dalje vsak mesec dajati denar na stran. Iskala sva kvaliteto vendar ne za vsako ceno. Sicer sva na začetku razmišljala o najemu organizatorke poroke, kasneje pa sva se odločila da bova ta izziv izvedla sama. V novembru sva pohitela z rezervacijo fotografa, všeč sta nama bila Tina&Samo- fotografija in dizajn. V istem mesecu sem izbrala tudi obleko in sicer v Poročnem salonu Grazia. Ženinova obleka ni bila vprašanje časa, saj jo je Tadej imel še od maturantskega plesa, in bila mu je kot »ulita«. Kar hitro sva začela tudi s seznamom povabljenih. Prvotno število sva skrčila na 70, vabila, konfete in sedežni red sva naročila preko spletne strani Poročna trgovina, pentlje, naprsne šopke in ostale dekoracije pa poiskala preko interneta.

V januarju sva obiskala upravno enoto v Sežani, saj sva se želela poročiti v Štanjelu v Ferrarijevem vrtu. Prstane sva izbrala pri Zlatarstvu Lavtižar iz Jesenic. Bila sva super zadovoljna s ponudbo in prilagajanjem, cvetje in poročni šopek pa v cvetličarni Tina.

V marcu 2015 sva začela obiskovati priprave na zakon in imela sva sestanek pri Tadejevem župniku, kjer smo se dogovorili, da naju bo on poročil v cerkvi v Štanjelu, tako da bo vse na enem mestu civilna in cerkvena poroka. Na poroki prijateljice sem se imela priložnost prepustiti vizažistki Tei Bratina, ki me je očarala in takoj sva se dogovorile, da bo naličila tudi mene.

Končno sva junija izbrala še gostišče. Odločila sva se za gostilno Anja v Logu pri Vipavi ter izbrala še poročno torto v kavarni Rusjan v Novi Gorici. Čeprav je Tadej bil na začetku skeptičen, sva se na koncu le strinjala, da želiva spomin na poročni dan tudi v video obliki. Odločila sva se za RN Studio iz Ljubljane. Ker je Tadej rojen plesalec, jaz pa malo manj sva se odločila, da bova začela obiskovati plesne vaje. Želela sva narediti eno mini presenečenje za svate. Plesne vaje sva obiskovala v Plesni šoli Rebula za glasbeno spremljavo pa sva izbrala Ansambel Hram.

POROČNI DAN

Najin poročni dan se je začel že v četrtek s tradicionalno klwno (zabava 1dan, 2 dni ali 1 teden prej s sovaščani, fantje pa postavijo smrečje in tablo).

Soboto sem pričakala neprespana, saj zaradi burje in adrenalina nisem mogla zatisniti oči. Vstala sem ob sedmi uri zjutraj in zajtrkovala, vmes pa je prišla že frizerka Laura in vizažistka Tea. Medtem ko sem bila sama na urejanju, sta moja starša poskrbela še za zadnjo dekoracijo, Tadej pa je odšel po šopek. Sledilo je presenečenje zame in sicer avto, najlepši vintage avto, kar sem ga videla. Dodge 1928, rdeč črn in bel, še streho je imel iz platna.

Ko smo prispeli v Štanjel, sva se s Tadejem kljub močnemu vetru odločila, da se poročiva zunaj na vrtu, kot prava Ajdovca. Obred je bil poln smeha in čustev, najbolj vesela pa sva rekla DA in se prvič poljubila kot mož in žena. Po civilnem obredu smo se preselili v zavetje grajskega dvorišča, kjer nas je pričakal catering. Sledile so čestitke, objemi, poljubi in solzice sreče.

Sledila je maša. Tadeja je do oltarja pospremila mama, mene pa tata. Eden najlepših trenutkov tega dne je bil, ko sem ga zagledala pred oltarjem, kako me je čakal  s svati v prelepo okrašeni cerkvi. Mašo sva sestavila sama, kar je dalo obredu prav posebno noto, po zaobljubi se je po cerkvi razlegala pesem You raise me up, med obhajilom Hallelujah in na koncu od Bon Jovija- Thank you for loving me. Ko sva odhajala iz cerkve so naju svatje posuli z listi vrtnic, ki sem jih mesece pred tem pridno nabirala sama. Še zadnjič smo nazdravili v Štanjelu in se odpravili v gostilno, kjer je sledila zabava pozno v noč.

Najlepše je bilo videti kako se vsi svatje veselijo z nama, kako so srečni in nama privoščijo. Kako so najini starši jokali od sreče in ponosa, najina očeta, ki nikoli ne potočita solze..in zdaj ko to pišem z nasmehom in solzami v očeh zaključujem najino poročno zgodbo.

Poroka je bila točno takšna kot sva si želela, najina skoraj sanjska. In kar nama je pomembno, da so se svatje imeli lepo, se zabavali in se poroke zelo radi spominjajo in jo pohvalijo.

Slike sva dobila po 14 dneh in so božanske, foto knjigo sva dobila v decembru. Tudi z video posnetki sva prezadovoljna, presrečna, fanta sta se res potrudila, in Tadej si z veseljem pogleda video in je le priznal, da sem imela prav. Vedno fotografa in še snemalca, ni nama žal.

V januarju pa sva se odpravila na poročno potovanje v Dominikansko Republiko v Punto Cano, bilo je prelepo, prečudovito, čas samo za naju, pravi medeni tedni…

Več iz te kategorije: INGRID IN MANNY »
Prijavite se za komentiranje

Posebna ponudba

x
Vpiši svoje podatke:
Vpiši svoje podatke in poslali ti bomo Poročni Planerček, da bo tvoje planiranje najlepšega dne res sproščeno.